Type matrassen

Latex matrassen 
Latex matrassen zijn slecht vocht en lucht ventilerende matrassen. Het matras is gemaakt van latex (=rubber) en is een relatief warm matras.

Traagschuim matrassen 
Traagschuim matrassen zorgen ervoor dat het lichaam goed in balans ligt. Het matras pas zich namelijk volledig aan het lichaam aan. Sommige lichaamsdelen kunnen dieper in zakken als andere waardoor het lichaam tijdens het slapen in de juiste houding komt te liggen.

Polyether matrassen 
Polyether matrassen zijn shuim matrassen die geen veerkracht geven en het lichaam niet ondersteunen. Het matras is stugger dan de andere matrassen. Dit is dan ook het goedkoopste matras van alle type matrassen.

Koudschuim matrassen 
De meest uitgebreide en luxe uitvoering van shuim matrassen is de koudschuim matras. Het materiaal ademt goed en kan goed vocht opnemen. De levensduur van een koudschuim is lang en het matras biedt ondersteuning waardoor het lichaam in de juiste houding komt tijdens het slapen.

Lucht matrassen 
Groot voordeel aan lucht matrassen is dat het matras zich vormt aan het lichaam. Een lucht matras heeft als kern lucht met daar omheen een latex of koudschuim. Lucht matrassen zijn hygienisch, omdat de kern geen stof, zweet of huisstofmijt kan trekken.

Pocketvering matrassen 
Een pocketvering matras bestaat uit zakjes waar allemaal veren in zijn geplaatst. De verschillende veren zorgen ervoor dat ieder apart veertje zich kan aanpassen aan de houding van het lichaam. Dit type matras is voornamelijk gecshikt voor zwaardere mensen die het vaak warm hebben tijdens slapen.

Watermatras (ook wel waterbed) 
Watermatrassen hebben veel voordelen, maar zeker ook een aantal nadelen. Boxspringbeleving heeft een boxspring afgezet tegen een waterbed: Boxspring of waterbed? Bekijk hier de uitzending van “De Rekenkamer”.