Matrassen

Ieder lichaam en ieder mens is anders. Het kiezen van een geschikt matras is daarom erg belangrijk. Hieronder vindt u 10 tips die u helpen bij de aankoop van een boxspring of matras. Door bij ons de kwaliteit te kopen, koopt u ook uw goede nachtrust. De voordelen hiervan zijn dat u overdag meer energie heeft, in een vrolijke stemming bent, betere prestaties levert, meer allert bent, een betere geheugen capaciteit hebt en minder lichamelijke en gezondsheids klachten heeft.

 1. Bij de meeste matrassen kunt u kiezen uit een harde of zachte uitvoering. Bent u onder de 80 kilogram is de richtlijn een zacht matras, boven de 80 kilogram wordt een hard matras geadviseerd.
 2. Kies voor een pocket-micropocketverings matras, het liefst met een koudschuim toplaag, als u het snel warm heeft en veel transpireert. Een koudschuim-matras heeft een opencel structuur waardoor deze beter ventileert. Op een pocketvering is dit de ideale combinatie.
 3. Kies een pocket- of micropocketveringsmatras met een traagschuim afwerklaag, als u het in bed koud heeft en liever een matras heeft die meer warmte afgeeft. Traagschuim zorgt er tevens voor dat de bloedsomloop en de zenuwen niet bekneld raken.
 4. Keer de matras regelmatig om (om de 4 tot 6 weken), om ervoor te zorgen dat de levensduur van de matras verlengt wordt. Doe dit zowel verticaal als horizontaal.
 5. Houd bij het kopen van uw matras of boxspring rekening met de lengte. Geadviseerd wordt om +/- 15 cm bij uw lichaamslengte op te tellen voor de juiste matras-lengte.
 6. Een topper (ook wel oppermatras genoemd) is oorspronkelijk bedacht als een extra comfort-laag. In de praktijk gebeurd dit niet veel. Een matras voldoet namelijk al aan alle normen. Deze wordt wel gebruikt bij gestoffeerde matrassen. Hierover doet u namelijk geen hoeslaken en wordt de topper daarvoor gebruikt. Of als u als en uw partner allebei een ander matras uitzoeken kunt u een topper in één geheel bestellen zodat u geen naad heeft tussen de twee matrassen. Bij elektrische bedden kunt u alleen een topper gebruiken per enkele matras en heeft u dus altijd een naad tussen de twee matrassen.
 7. Ziet u elders een goedkopere matras of boxspring? Laat u niet verleiden of misleiden. Let goed op de materialen die gebruikt worden en op de garanties. U slaapt immers bijna 1/3 van uw leven, dus maak een bewuste keuze. Bij ons heeft u 2 tot 5 jaar garantie op de matrassen en 10 jaar op de boxspring. (Op de elektrische delen heeft u 5 jaar garantie)
 8. Waarom betaalt u voor de marketing en de naam van de bekende merken? Bij ons krijgt u de zelfde kwaliteit en fabrieksgaranties voor een veel lagere prijs.
 9. De functies van de verschillende afwerklagen:
  Comfortschuim (polyether) heeft een dichte celsructuur en een warme afwerking. Het comfort en de duurzaamheid worden vooral bepaald door de SG (soortelijk gewicht) per m3.
  Koudschuim bestaat uit een open celstructuur en heeft daardoor een goede ventilatie. Het materiaal heeft een lange levensduur en een hoog comfort. Ook kuilvorming komt nauwlijks voor bij koudschuim.
  Visco Foam (NASA), ook wel traagschuim genoemd, heeft een superieure lig-eigenschap, omdat de matras op onvergelijkbaar goede wijze ondersteunt. Onder invloed van lichaamstemperatuur en -gewicht past het schuim zich aan. Het verdeelt de druk gelijk matig. De bloed circulatie wordt niet verstoort, spieren blijven soepel en zenuwen raken niet bekneld waardoor u ontspannen slaapt en uitgerust wakker wordt.
  Traagschuim ventileert wel minder, waardoor het warmer aanvoelt.
  Natuurlatex neemt geen vocht op en is een vrij warme slaap techniek.
  Latex heeft wel een grote veerkracht en geeft daardoor prima ondersteuning.