Boxspring combinaties

Boxsprings_green-3

 

Door online onderzoek van boxsprings-matrassen is gebleken dat er in de afgelopen jaren steeds meer online is gezocht naar “boxsprings”. Dit betekent enerzijds dat het type bedvorm populairder is geworden, maar anderzijds ook dat steeds meer consumenten zich online oriënteren op het kopen van een boxspring. Daarom proberen wij via deze website het zoeken van informatie te vereenvoudigen.

Wat is een boxspring en wat zijn de voordelen van een boxspring? 
Een boxspring is een onderstel dat het matras en topmatras ondersteund. Het onderstel bestaat uit een beklede bak van hout of metaal. In deze bak zit een mentale frame met daar aangekoppeld poten.  Door de combinatie van materialen en de manier waarop de boxspring is geproduceerd heeft een boxspring veel voordelen ten opzichten van bijvoorbeeld een waterbed:
- Een boxspring kan opgebouwt worden met een metalen of houten frame.
- Er zijn verschillende soorten boxen; harde bakken en geveerde bakken.
- Er worden bonell veren of pocketvering in de boxspring geplaatst.
- Als omschuiming worden er verschillende matrialen gebruikt; zoals polyether, koudschuim, latex of nasa schuim.
- Als afwerking worden er verschillende soorten bekleding gebruikt; zoals stof, suede of leatherlook.

De opkomst van de Boxspring
De boxspring word steeds meer een begrip in veel slaapkamers. Vooral in de leeftijdscategorie 30 en 50 jaar zijn boxsprings populair. In de jaren negentig is de opkomst van de boxspring begonnen, omdat de boxspring een belangrijk item is geworden in de diverse woonprogramma’s. Naast de diverse woonprogramma’s, is dit type bed ook populair geworden door Hästens. Daarnaaast is de boxspring opgenomen door Nederlands beddenketens en is daardoor betaalbaarder geworden. En hierdoor ook beschikbaar voor een breed publiek.

Breder publiek en woon-item
Een andere reden waarom de boxspring populair is geworden onder een groot publiek, is dat dit type bed wordt geassocieerd met uitstekend slaapcomfort. Aangezien steeds meer mensen bewust zijn van de voordelen van goed slapen, kiezen steeds meer mensen voor een boxspring. Daarnaast worden boxsprings als meubel-items voor de slaapkamer gezien. Door de hoeveelheid verschillende designs kan iedereen een passende boxspring vinden bij het interieur van de slaapkamer.

Prijs van een boxspring
Vanaf 2000 is Bosch Bedding boxsprings gaan aanbieden voor een betaalbare prijs. Dit heeft er mede toe geleid dat ook de duurdere merken goedkopere bedden zijn gaan aanbieden.

Kortom, de opkomst van de boxspring is ontstaan door de opkomst van woonprogramma’s, lagere prijzen, en zeer comfortabele slaapcomfort.

Boxsprings zijn momenteel erg populair, maar een boxspring bed is in veel gevallen duurder dan een standaard bed. Echter de prijzen van boxsprings kunnen sterk variëren. Bosch Bedding heeft hier een aantal handige tips voor het kopen van een goedkope boxspring op een rij gezet.

Wat kost een boxspring cq matras
“De Rekenkamer” heeft een onderzoek gedaan naar de prijs van matrassen. Daar is uit gebleken dat het bed helemaal niet zo duur hoeft te zijn; kijk hier zelf.